
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نخستین همایش ملی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تأکید کرد: تاکنون سردفتران بسیار خوب و شایسته در اجرای این قانون همکاری کردند. به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، حسن بابایی در آغاز نخستین همایش ملی قانون الزام به ثبت رسمی […]
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نخستین همایش ملی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تأکید کرد: تاکنون سردفتران بسیار خوب و شایسته در اجرای این قانون همکاری کردند.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کانون سردفتران و دفتریاران، حسن بابایی در آغاز نخستین همایش ملی قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول که در شهر ساری با حضور مدیران کل ثبت اسناد و املاک کشور و روسای کانون های سردفتران و دفتریاران و مشاوران املاک برگزار شد گفت: نخست اینکه لازم است ما در کارگروههایی که از امروز تشکیل میشود، ادبیات جدید قانون را از زوایای مختلف با هم تمرین کنیم و نظم جدیدی را در جامعه شکل دهیم؛ نظمی که قطعاً نیازمند تشکیل شبکه و حضور افراد توانمند و صاحبنظر است و هر یک از شما عزیزان باید یک جریان و گروهی را در استانها و محل خدمت خودتان راهبری کنید.
وی با بیان اینکه در فرایند تنظیم سند رسمی و استنادپذیری به این سند در محاکم و ادارات دولتی شاهد یک تحول اساسی هستیم، گفت: با حضور ۴۰۰ کارشناس و مدیر در این کارگروهها امیدواریم که موضوعات به خوبی تبیین شوند.
معاون قوه قضائیه اظهارکرد: از مدیران کارگروه ها و جناب آقای سعادتیان (معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد) می خواهم هرجا که احساس میکنید در این یک سال ابهام وجود داشته، بررسی کنید و اگر نیاز بود مصوبه دهید. چون ما یک هدف مهم داریم و آن هم ایجاد رویه واحد بر اجرای قانون است چراکه تشدد و تعدد رویهها باعث سردرگمی مردم میشود و موجبات نارضایتی خواهد شد.
رییس سازمان ثبت اسناد، یکی از اهداف مهم را ایجاد وحدت رویه در حوزههای فناوری، املاک و پیشگیری از وقوع جرم دانست و تصریح کرد: تشکیل این شبکه و پیوستگی و ارتباط مؤثر شما اعضا در این شبکه میتواند به تداوم نظم حقوقی در این قانون الزام کمک کند. ما اگر ضرورت را احساس کنیم باید بهصورت فصلی این گردهمایی و نشست را برگزار کرده تا قانون به نحو احسن اجرا شود.
بابایی با اشاره به مقاومت برخی گروهها در برابر اجرای قانون گفت: حضور در رسانه، شبکههای اجتماعی،برای تبیین این قانون ضرورت دارد و همه شما عزیزانی که در جلسه حضور دارید با ظرفیت خودتان میتوانید به جریانسازیهای فکری کمک کنید. همچنین از کارگروهها انتظار دارم با جدیت ابهامات را برطرف و تعارضات را رفع کنند تا به وحدت رویه و کمک به شکلگیری نظم جدید کمک کنیم.
بابایی همچنین از معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکر کرد و افزود: ۱۰۹ هزار مشاور املاک آموزش دیدند و باید در آموزش مشاورین املاک سرفصلهای جدیدی را تعریف کنیم.
او با بیان اینکه سند رسمی اگر ثبت الکترونیک نشود، به معنای سند رسمی نخواهد بود، گفت: این سند در دادگاه و مراجع اداری قابل پذیرش نیست. بنده حتی به وزارت علوم پیشنهاد دادم که در کتب حقوقی اعم از مدنی و در بحث قراردادها تجدید نظر شود. البته ضمن احترام به اساتید گذشته که اثرات فاخرشان الان در دانشگاهها تدریس میشود، باید نظرات جدید را اعمال کنیم.
وی با تشکر از نسرین طباطبایی بابت اقداماتش در کمیته علمی، افزود: حوزه دانشگاه باید ادبیات جدید را وارد دانشگاه کند. باید درخصوص دیدگاههای فقهی و سنتی با احترامی که به آنها قائل هستیم، تجدید نظر کنیم. منشأ بسیاری از دعاوی و ورودی پروندهها به مراجع قضایی و تولید جرایم، ناشی از اسناد عادی بوده است، همچنان که ریاست محترم قوه اشاره کردند ما امروز به این نتیجه رسیدیم که اسناد عادی دیگر قابل استناد در دادگاه و مراجع اداری نیستند و قانون الزام هم به آن تأکید دارد.
بابایی با تأکید بر لزوم آموزش عمومی گفت: این ادبیات به نحو شایسته در تمام لایههای جامعه باید به زبان ساده تبیین شود. حوزه مشارکتهای مردمی معاونت پیشگیری از وقوع جرم میتواند به ما کمک کند. امروز علیرغم حضور قابلتوجه شما عزیزان در رسانه و تبیین موضوع، خیلی از افراد از این قانون مطلع نیستند. در استانهای مرزی، استانهای محروم، استانهایی که هنوز رسانه حضور ندارد، مردم باید آگاه شوند. قانون تصویب شد، لازمالاجرا شد بنابراین دیگر جهل به قانون قابل پذیرش نیست.
وی افزود: باید به همه آموزش دهیم، اما اینکه آموزش در شهرستانها، مناطق محروم، مناطق دورافتاده به مشاورین املاک و مردم به چه شکلی باشد، باید درباره آن برنامه ریزی کییم. انشاءالله سازوکارهای مؤثر را برای آموزش قانون الزام برای گروههای هدف مختلف تدارک می بینیم، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور این آمادگی را دارد.
رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پایان گفت: این همایش فرصت مناسبی است برای آشنایی بیشتر کسانی که در اجرای این قانون مؤثرند، برای تضارب آرا، عقاید، نظرات. اما در پایان باید به یک نظر واحد برسیم. در عین احترام به نظرات مختلف، دیدگاههای مختلف، اما برای شکلگیری نظم جدید در جامعه، تعدد نظرات قابلقبول نیست. با اینکه رویه قضایی، آراء وحدت رویه ممکن است در آینده به این نظم کمک کند، اما زمانبر است اینکه این نظم از کف جامعه تا مراجع عالی، در دیوان، در دادگاههای تجدید نظر مورد استناد قرار بگیرد، بسیار مهم است.
او در پایان با تأکید مجدد اظهار کرد: تاکنون سردفتران بسیار خوب و شایسته در اجرای این قانون همکاری کردند.
نظرات